Kasnak Kardeşliği Projesi'ne Destek Atölye Çalışması

TEV işbirliği ile imkânları kısıtlı üniversiteli kız öğrencilere burs verilmesi amacıyla; hayata geçirilen Kasnak Kardeşliği Projesinde binlerce yıllık Türk tarihimizin işleme sanatından yola çıkarak; şehrimizin Antik kentleri, Mitolojik hikayeleri, efsaneleri, destanları, kahramanları, doğal güzellikleri, denizi vb. değerlerinin hikayeleriyle özgün ve çağdaş̧ tasarım uygulamalarıyla hazırlanan kasnaklar BALMEK’te ürüne dönüştü.

Proje kapsamında tüm malzemeler Balıkesir Büyükşehir Belediye’since temin edilerek, BALMEK merkez ve 13 İlçede yüzlerce ürün üretildi.

Söz konusu projeye;  Sn. Fatma Nur ŞILDAK ve Sn. Mehtap YILMAZ hanımefendilerin himayelerinde il protokol eşleri ve TEV gönüllüleri ile beraber Benan Bilek’le yapılan atölye çalışması, Kent Konseyi ev sahipliğinde destek verdi.

Paylaş

Diğer Haberler

BALMEK’te Saç Bakım ve Yapımı Kursu
BALMEK’te Saç Bakım ve Yapımı Kursu

Kursiyerler Neler Öğrenir?

  • Kişisel hijyenini sağlayarak iş öncesi hazırlıklarını yapmasını
  • Müşteriyi kurallara uygun karşılaması ve uğurlamasını
  • Tekniğe uygun olarak saç ve deri analizi ile deriye masaj yapmasını,
  • Saçları tekniğe uygun yıkaması, saç bakım kozmetiklerini tedarik ederek, ürünlerin özelliklerine göre kozmetikleri test etmesini
  • Saçlara çeşitli tekniklerle fön, geçici şekil vermesi, kalıcı şekil vermesini
  • Değişik yöntem ve tekniklerle özel saç şekillendirmesi tekniğine uygun bir şekilde cilde ve saçın yapısına zarar vermeden saçların rengini açması ve boyamasını,
  • Cilde ve saçın yapısına zarar vermeden saçlara röfle uygulamasını,
  • Saç kesiminin temel kavramlarını öğrenerek, tekniğine uygun bir şekilde saça düz kesim, katlı kesim ve özel saç kesimi uygulamayı öğrenirler.

28/02/2022 11:31
Devamı
Çamlık BALMEK Ebru Atölyemizde Workshop Etkinliği Gerçekleşti
Çamlık BALMEK Ebru Atölyemizde Workshop Etkinliği Gerçekleşti

Ece Amca İlkokulu Euro Montessori Erasmus Projesi kapsamında İtalya ve Litvanya'dan gelen misafirlerimizin katılımı ile Workshop Etkinliğimizi Çamlık BALMEK Ebru Atölyemizde gerçekleştirdik. Misafirlerimiz, uygulamaya katılarak Ebru Sanatımızın
yapımı ile ilgili deneyimde bulundu. Katılımcılarımız daha sonra Atölyelerimizi, Mağaza ve Galerilerimizi de gezerek eserlerimiz hakkında bilgi edindi.

18/01/2024 16:31
Devamı
Gönen BALMEK Yeni Yerinde Hizmetinizde
Gönen BALMEK Yeni Yerinde Hizmetinizde

27 Şubatta açılışı gerçekleşen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızda Gönen BALMEK te yerini aldı.

Açılışta birçok etkinliğin yapıldığı Cumhuriyet Meydanında kurulan Ebru, Çarpana, Deri, Soğuk Seramik, Filografi ve Takı atölyeleri ile BALMEK' te yer aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yücel YILMAZ ve eşi Sn. Mehtap YILMAZ açılışta kursiyerlerimizle bir araya geldi. Gönen BALMEK Eğitim alanlarında 1050 kursiyer eğitim almaya devam ediyor. 2023-2024 yılı eğitimlerine başlayıp şu an mezun olan kursiyerlerimize Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yücel YILMAZ ve protokol tarafından Katılım Belgeleri taktim edildi. Ayrıca Güreş Minikler (13-14 Yaş) Kursumuzda eğitim alan ve Yıldızlar Okul Sporları Güreş Türkiye Şampiyonluğu elde eden Arda BOZKURT' a Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yücel YILMAZ hediyesini taktim etti.

29/02/2024 17:57
Devamı
İlçeler de Balıkesir Pullusu Öğreniyor
İlçeler de Balıkesir Pullusu Öğreniyor

Gelecek nesillere aktarılması amacıyla Coğrafi İşaretli ürünümüz olan Balıkesir Pullusu eğitiminin 2. sini ilçelerden katılım sağlayan usta öğreticilerimizle gerçekleştirdik.

28/09/2023 16:02
Devamı